Restart Home – Birou de consultanță pentru relocarea antreprenorilor din diaspora în Iași – 23 februarie

Iași: un melting pot
în care ieșenii din toată lumea se întorc să-și construiască afacerile și să aducă aici bune practici și bagaje culturale pentru o viață diversă și vibrantă acasă

Mirabela Miron propune comunității să i se alăture ca să facă din RestartHome, birou deja funcțional, un magnet pentru ieșenii care ar putea îmbogăți viața economică și culturală a Iașului, dacă s-ar întoarce acasă.


RestartHome oferă consultanță gratuită în afaceri pentru ieșenii din diaspora sau cei repatriați în ultimele 12 luni, ca să-și deschidă afacerile în Iași și să aducă acasă bune practici și bagaje culturale care revigorează viața orașului. Ei primesc gratuit informaţii despre oportunităţile de afaceri din oraş şi din regiune, date despre gradul de competitivitate din industria în care îşi doresc să activeze şi despre oportunităţile de accesare a finanţărilor nerambursabile.

Diversitatea și creativitatea sunt principalele surse de creștere regională și națională.

Marile orașe au fost dintotdeauna melting pots [sau oale sub presiune, cum ar spune românul] în care se întâlnesc rase și culturi diferite. Pentru că au fost epicentrul unor astfel de interacțiuni vii și subtile, din aceste orașe s-au desprins noile tipologii sociale.Richard Forida - Cities and the Creative Class

Vino vineri, 23 februarie a.c., la dezbaterea „Antreprenoriat Sănătos în Iași”. Începem la ora 17.00, la Camera de Comerț și Industrie Iași, când 3 ieșeni propun comunității locale să schimbe mersul lucrurilor în antreprenoriat. Își asumă să coordoneze implementarea soluțiilor, alături de comunitatea locală, pentru un Iași în care realitatea este generată direct de locuitorii săi.

RestartHome este unul dintre cele 3 proiecte care intră în dezbatere.

3 consilieri locali vor adopta principial câte una dintre cele 3 soluții în timpul evenimentului. Vom vorbi despre cum să le punem pe roate colaborativ, ca să schimbăm regulile jocului în antreprenoriat, iar viața ieșenilor cu inițiativă să curgă mai sustenabil.

3 inițiatori dezgheață procesul prin care ieșenii redefinesc mediul antreprenorial local. 3 consilierii locali își asumă să faciliteze implementarea proiectelor, mediind relaționarea cu mediul administrativ. Comunitatea locală se organizează în grupuri de lucru și implementează colaborativ proiectele de care are nevoie.

Vezi agenda completă a evenimentului.

Oprește-ți loc astăzi, completând formularul de înscriere.

Biroul este deja deschis și are nevoie de comunitatea ieșeană ca serviciile sale să rezoneze în rândul românilor din diaspora.

Prin RestartHome, Asociaţia O şansă pentru Fiecare și Primăria Municipiului Iaşi oferă sprijin ieşenilor repatriaţi prin antreprenoariat.
află mai multe pe site-ul RestartHome

Vino vineri, 23 februarie, să discutăm despre Restart Home și cum poate înflori prin parteneriate cu ambasade, asociaţii ale românilor din Diaspora și instituţii centrale guvernamentale. În felul acesta, biroul va putea asigura un flux de informaţii coerent destinat viitorilor antreprenori ieşeni şi le va putea oferi o serie de servicii fără costuri sau la costuri minime, după cum se arată pe site-ul proiectului.

Biroul asigură, de asemenea, cursuri de antreprenoriat și orientare în contextul local pentru cei care vor să revină în țară și să-și deschidă aici o afacere.

Iașul are nevoie să absoarbă cunoașterea, expertiza și bogăția culturală a ieșenilor care au ales să trăiască în străinătate. Putem face din Iași orașul în care ieșenii se întorc acasă.

Vino vineri, 23 februarie la Camera de Comerț și Industrie Iași, să vorbim despre Restrart Home și alte două proiecte propuse de ieșeni, care fac mai sustenabilă viața oamenilor cu inițiativă din Iași.

Completează astăzi formularul de înscriere, ca să-ți rezervi loc.

Evenimentul este moderat de Dan Schipor, reprezentant al mediului de afacerii cu experiență de peste 20 de ani în Managementul vânzărilor și Management strategic.

Ing. Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași, deschide dezbaterea despre nevoile mediului antrepreprenorial ieșean. Jose Muñoz, președinte și fondator al Pangea Strategy Group (Chicago, U.S.) vorbește despre strategiile prin care organizațiile și comunitățile își pot maximiza impactul social.

Vezi agenda completă a evenimentului.

Dezbaterea face parte din programul „Cetățenii Conduc – Ai puterea chiar dacă nu ești politician”, prin care ieșenii implementează proiecte cu impact public, cu sprijinul comunității, al aleșilor locali și al administrației municipale.

Cele 3 propuneri care intră în dezbatere pe 23 februarie schimbă felul în care curge antreprenoriatul în Iași și dau predictibilitate, dinamism, diversitate și sustenabilitate mediului de afaceri.

Vineri, pe 23 februarie, la ora 17.00, la Camera de Comerț și Industrie Iași, ieșenii generează un sistem antreprenorial mai sănătos în Iași. Un sistem se transformă colaborativ, când oamenii aleg să acționeze diferit, iar schimbarea radiază orizontal, fără a fi impusă.

Fii prietenos, vino la dezbatere și împărtășește-ți viziunea despre un Iași antreprenorial în care să te dezvolți sănătos.


Vezi aici cum funcționează „Cetățenii Conduc”.


Evenimentul „Antreprenoriat sănătos în Iași” este sprijinit de Camera de Comerț și Industrie Iași, care îl găzduiește vineri, 23 februarie a.c., începând cu ora 17,00.