Stefan Alexandru: tenis de masă în cartierele ieșene

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

După modelul grădinii din fața căminelor T3-T4 din Tudor Vladimirescu, propun dezvoltarea unei rețele de spații dedicate tenisului de masă în tot orașul. Această soluție este implementată în multe orașe europene.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de așa ceva?

Sportul de masă amator este un bun promotor al socializării și dezvoltării spiritului de echipă. Pe lângă beneficiile în favoarea sănătății, posibilitatea desfășurării unor activități sportive în propriul cartier îmbunătățește calitatea vieții cetățenilor.

– Cam câți oameni ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Toți locuitorii orașului Iași.

– Cum poate fi implementată soluția?

Mai întâi trebuie să fie analizate spațiile disponibile pentru montarea unor astfel de mese de tenis. În următoarea etapă trebuie contractat un furnizor de echipament sportiv de calitate.

După modelul din parcul căminelor T3-T4, o foarte mare parte din bani poate veni din partea mediului privat prin sponsorizări oferite în schimbul materialelor publicitare amplasate în zonele respective (panouri care să confirme contributia acestora, gravarea numelor companiilor pe mesele de tenis etc).

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

3 luni

– Care sunt nevoile proiectului? (Cu ce ar putea contribui autoritățile locale și ce abilități ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Promovarea ideii, atragerea sponsorilor, cofinanțarea locală, identificarea spațiilor disponibile, implementare.

– Calculează un buget estimativ pentru implementarea proiectului.

O astfel de rețea depășește suma de 2000 euro. O masă de tenis precum cea instalată în campus costă aproximativ 700 euro. Dacă s-ar instala 50 de mese de tenis, ar fi nevoie de aproximativ 35,000 euro.

Intră în dialog cu Ștefan Alexandru