Denisa Ivan: ecologizarea și împrospătarea spațiilor verzi din Iași

– Cum vrei să faci din Iași, un oraș pentru oameni?

Prin ecologizarea parcurilor, grădinilor dintre blocuri și a trotuarelor. Prin toaletatarea și amenajarea spațiilor verzi, prin vopsirea și toaletarea copacilor, eliminarea afișelor vechi sau amplasate ilegal. Prin plantarea copacilor și a arbuștilor acolo unde cei vechi au dispărut..

– De ce crezi că Iașul are nevoie de așa ceva?

Pentru că orașul este poluat „beyond words” și până când lumea va renunța la mașini poluante, măcar să încercăm să combatem efectele celor pe care le conducem în prezent.

– Cam câți oameni ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Cred că toți cetățenii sunt afectați de problemele legate de poluare pe care aș vrea să le ameliorăm, de la copii până la bătrâni

– Cum poate fi implementată soluția?

Prin campanii de voluntariat susținute de Primărie, Salubris etc.

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

Cu o mobilizare consistentă, nu ar dura mai mult de 3-4 luni.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Pregătirea planului de acțiuni cred că este relativ ușoară (plantat copaci, curățat spații etc.). Nevoile includ materialele necesare (detergenți, var pentru copaci, ustensile de curățare, de săpat etc.). Autoritățile pot pune la dispoziție o parte din aceste consumabile, precum și resursă umanăde la Salubris și alte companii, pentru a contribui alături de ieșenii care doresc să se implice benevol.

– Calculează un buget estimativ pentru implementarea proiectului.

Companiile locale (IT și nu numai) ar putea fi sponsori. Proiectul se bazează, în principiu, pe voluntariat, deci banii ar fi necesari pentru achiziția/închirierea materialelor și plata personalului de la Salubris și alte companii contribuitoare. Bugetul nu ar depăși 2000 de euro.

– Ai în vedere o echipă de contribuitori?

Companii de IT și/sau firme locale.

Intră în dialog cu Denisa Ivan
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.

Află mai multe despre „Cetățenii dau viață spațiului public” și intră în jocul revitalizării urbane care pornește de la cetățeni.