Anca Gherasim: Parcuri pentru posesorii de animale

– Cum vrei să faci din Iași, un oraș pentru oameni?

Îmi doresc amenajarea unor parcuri destinate numeroșilor ieșeni care dețin un cațel și vor să petreacă timpul alături de prietenul lor, lăsându-l liber să alerge, fără a deranja alți cetățeni.
.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de așa ceva?

Iașul are nevoie de spații publice care să adune la un loc cetățeni cu pasiuni asemănătoare, în care să poată socializa. Proprietarii de căței resimt o presiune în plus, din cauza particularității colegului lor, dar și din cauza unor prejudecăți din partea altor cetățeni.

– Cam câți oameni ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Am în vedere ieșenii ce stau la bloc și au cel puțin un cățel.

– Cum poate fi implementată soluția?

Pentru început, alegem un cartier în care se va identifica un spațiu suficient de mare și de accesibil pentru a-l transforma în parc destinat cățeilor și stăpânilor lor.

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

6 luni

– Care-s nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Hopul cel mare va fi identificarea unui teren public, pentru a nu fi nevoie să cumpărăm unul.

– Calculează un buget estimativ pentru implementarea proiectului.

Dacă terenul există, bugetul va include cheltuieli cu îngrădirea spațiului și instalarea unui mobilier urban specific.

Intră în dialog cu Anca Gherasim
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.

Află mai multe despre „Cetățenii dau viață spațiului public” și intră în jocul revitalizării urbane care pornește de la cetățeni.