Ștefan Alexandru: sport în aer liber

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

Sportul înseamnă sănătate, tinerețe și bucurie. Iașul stă foarte prost la acest capitol și e timpul să schimbăm asta.

– De ce crezi că tinerii din Iași au nevoie de așa ceva?

Lipsesc cu desăvârșire spațiile pentru desfășurarea sportului de masă. Pe lângă beneficiile legate de sănătate, sportul înseamnă și socializare, relaxare, apartenență la o comunitate.

– Cum vezi planul de acțiune?

– Revitalizarea parcului Ciurchi din Tătărași – pădurea de lângă Tudor Center (alei, bănci, coșuri de gunoi);
– Amenajarea fostului teren de fotbal (bază sportivă organizată modelul Gheorgheni din Cluj-Napoca: încap 3-4 terenuri de minifotbal sintetic, 3-4 terenuri de tenis de camp, 2-3 terenuri de baschet 3×3; adițional, se poate realiza un culoar circular pentru alergat). Terenul liber din preajmă poate fi menținut în stadiul actual, iar zona de street workout poate fi extinsa cu noi aparate.

– Care-s nevoile proiectului?

Baza sportivă are nevoie de o documentație temeinică pentru a valorifica la maximum spațiul disponibil.

Intră în dialog cu Ștefan Alexandru