Ștefan Alexandru: Grafitti și revitalizare urbană

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

Prin revitalizare zonei din dreptul străzii Elena Doamna – graffiti pe versantul drept (direcția Tudor Vladimirescu). Tinerii pasionați și artiștii profesioniști pot realiza desene unice pe o suprafață generoasă, în care să integreze simbolurile orașului și nu numai, dupa modelul Hubrica.

Vezi aici amplasamentul.

– De ce crezi că tinerii din Iași au nevoie de așa ceva?

Administrația orașului trebuie să încurajeze creativitatea tinerilor și să susțină participarea lor în activități care dau plus-valoare orașului. Tinerii vor să se simtă utili, să știe că se pot implica și au nevoie de spații pe placul lor.

– Cum vezi planul de acțiune?

Evenimentul poate fi anuntat cu câteva săptămâni înainte, în baza unui concurs de soluții. Proiectele vor fi depuse la sediul primăriei și vor fi analizate de un board calificat. Cele mai bune desene vor fi declarate câștigătoare. Proiectul poate fi extins și în alte zone. Multe orașe din toata lumea atrag prin unicitatea zonelor cu graffiti realizate organizat și profesionist.

– Care-s nevoile proiectului?

După modelul proiectului „Iași – orașul tramvaielor pictate”, realizat în colaborare cu National Paints, se pot atrage materialele necesare pentru implementarea soluțiilor.

Intră în dialog cu Ștefan Alexandru
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.