Sorin Pavel: tinerii documentează dezvoltarea orașului

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

Am văzut la televizor un reportaj despre cum se fac anumite lucrări în Germania. În jurul șantierelor erau voluntari care se asigurau că munca este făcută cum trebuie și documentau ce vedeau (făceau fotografii). Tinerii vor fi parte reală din oraș când vor lua parte la ceea ce se întâmplă în el. Fiecare instituție publică ar trebui să îngăduie tinerilor să facă voluntariat cu un orar foarte flexibil. Dacă te implici realmente cu timp și efort în activitățile care au legătură cu Iașul, simți că e cu adevărat orașul tău. Nu poți să iubești dacă nu respecți, nu respecți dacă nu investești în acel ceva atenție, timp și efort!

– De ce crezi că tinerii din Iași au nevoie de așa ceva?

Decât să dăm totul de-a gata „uitați, v-am pictat centrul orașului după bunul plac”, mai bine ar fi să spunem „uitați, voi sunteți orașul, voi, fiecare dintre voi puteți participa la îmbunătățirea lui. Nu peste 10 ani, ci acum, prin voluntariat prin implicare activă”.

– Cum vezi planul de acțiune?

Toate instituțiile publice locale pot accepta un număr de voluntari care să răspundă direct unui grup coordonat independent. Membrii trebuie să aibă dreptul de a fi voluntari la nivel operațional dau de control.

– Care-s nevoile proiectului?

Autoritățile locale ar putea promova inițiativa și asigura o linie transparentă de comunicare cu tinerii voluntari. Pregătirea (singura) necesară este legată de „un comportament etic și profesionist”

Intră în dialog cu Sorin Pavel
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.