Andrei Cucoș: angajarea tinerilor în companiile în care fac practică

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

Tinerii din Iași au nevoie să pună în practică ceea ce învață. Fiecare firmă privată ar trebui să primească tinerii în curtea lor și să le arate, să le explice și să-i învețe. Aceasta legătură ar trebui păstrată și după terminarea studiilor: elevii și ștudenții să se integreze profesional în colectivul firmelor în care au făcut internshipuri, fără să li se ceară o experiență suplimentară în domeniu.

– De ce crezi că tinerii din Iași au nevoie de așa ceva?

Tinerii din Iași au nevoie de ajutorul firmelor private pentru a rămâne în acest oraș, contribuind astfel la evoluția lui.

– Cum vezi planul de acțiune?

Totul pleacă de la mentalitate. Aș încerca împreună cu reprezentanți ai administrației locale să schimbam viziunea firmelor private, să conștientizeze că tinerii sunt viitorul și trebuie să-i susțină acum, fiindcă mai târziu vor deveni productivi pentru angajatorii lor.

– Care-s nevoile proiectului?

Autoritățile locale ar putea ajuta cu promovarea proiectului în oraș. Profesorii se pot implica în dialogul dintre firmele private și elevii/studenții pe care îi pregătesc. De asemenea, profesorii trebuie să asimileze nevoile din mediul privat și să le operaționalizeze în activitățile de clasă.

Intră în dialog cu Andrei Cucoș