Cătălin Ungureanu: Aplicație pentru Educație – clase digitale și self-learning

– Cum vrei să faci din Iași un oraș pentru tineri?

Lucrez de aproape doi ani, împreună cu soția, la un proiect educațional, o aplicație gratuită gen Khan Academy și Duolingo, dar în limba română, ce își propune să devină o soluție educațională completă, care să acopere toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu ai elevilor (I – XII). O aplicație care vine în egală măsură în sprijinul copiilor, profesorilor și părinților.

– De ce crezi că tinerii din Iași au nevoie de așa ceva?

Nu doar tinerii din Iași, ci copiii din toată țara se pot bucura de avantajele unei platforme complexe și complete de self-learning. Și foarte important: gratuită!

– Cum vezi planul de acțiune?

Aplicația, ca soluție software, în ceea ce privește funcționalitățile cele mai importante, este aproape de a fi finalizată. O puteți accesa la www.altaintrebare.org.

De asemenea, site-ul de prezentare este în lucru și va fi lansat în câteva săptămâni. Site-ul este disponibil temporar la www.altaintrebare.org/site (nefinalizat). Din acest moment, lucrul de care are cel mai mult nevoie aplicația îl reprezintă conținutul și materialele didactice.

– Care-s nevoile proiectului?

Proiectul are nevoie de conținut didactic la cât mai multe discipline. Lecții explicate video și text, exerciții și teste interactive. Doar conținutul lor, pentru că suportul tehnic de a introduce materialele în aplicație este deja dezvoltat. Deci este nevoie de profesori sau persoane pasionate de diferite domenii pentru a crea materiale.

Intră în dialog cu Cătălin Ungureanu
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.