Sergiu Ghizdovăț: Platformă de consultanță pentru debut antreprenorial

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Platformă de consultanță – debut antreprenorial

Pe parcursul carierei, ca arhitect, am întâlnit de multe ori situații în care am fost nevoit să adaptez spații mai mult sau mai puțin improprii desfășurării unei activități reglementate de un cadru legal, în ceea ce privește autorizarea și/sau funcționarea. Dificultățile rezidau în faptul că respectivul beneficiar era în situația deschiderii/desfășurării pentru prima dată a acelei activități.

Ar fi utilă existența unei platforme organizate pe domenii de activitate (capitole COR de exemplu) care să permita referințe încrucișate către specialiști locali participanți, de la arhitecți, la experți SSM, reprezentanți ale diverselor autorități locale care guvernează activitatea din domeniul respectiv. Posibilitățile de dezvoltare ar fi multiple, de la forumuri integrate, dedicate deschiderii unei anumite activități, la contacte directe cu specialiști pentru informații și discuții sub imperativul confidențialității.

Ar putea astfel fi prevenite o serie întreagă de impedimente, mai ales în contextul normativ și legislativ curent – deosebit de labil.

– De ce crezi că antreprenorii din Iași au nevoie de așa ceva?

Platforma ar permite configurarea unui graf de cunoștințe direcționat strict pe domeniul de activitate în raport cu oferta locală. O asemenea resursă oferă beneficii evidente în luarea informată a deciziilor în deschiderea unui punct de lucru/activități într-un mediu adecvat.

– Cum poate fi implementată soluția?

Prin colaborarea/ atragerea unor dezvoltatori tehnici ai platformei și structurarea unui prim cluster de specialiști cu o primă bibliotecă de studii de caz.

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

Ideea de bază constă tocmai în dezvoltarea continuă a platformei, pentru acoperirea unui orizont ocupațional cât mai larg.

– Care sunt costurile proiectului și cum crezi că pot fi acoperite?

Abordări multiple ar fi posibile, de la abonamente, la participare benevolă. Costul inițial depinde de complexitatea soluției tehnice dezvoltate. 15000 euro inițial ar trebui să fie un buget de lucru suficient.

Intră în dialog cu Sergiu Ghizdovăț
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.