Mirabela Miron: Restart Home – Birou de consultanță pentru relocarea antreprenorilor din diaspora

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

În continuarea inițiativei dezvoltate anul trecut alături de Asociația O șansă pentru Fiecare, îmi doresc promovarea Biroului Restart Home care oferă consultanță antreprenorială și programe de training pentru antreprenorii sau viitorii antreprenori din diaspora. Îmi doresc ca acest birou să fie promovat în rândul comunităților din diaspora și să aibă o susținere solidă a societății civile și a antreprenorilor din Iași, alături de autorități. Antreprenoriatul este atât soluția întoarcerii ieșenilor din diaspora către Iași, cât și soluția pentru creșterea nivelului de prosperitate la nivel local.

– De ce crezi că antreprenorii din Iași au nevoie de așa ceva?

Pentru că resursa umană activă sau formată în diaspora este esențială în dezvoltarea Iașului.

– Cum poate fi implementată soluția?

Prin promovarea inițiativelor antreprenoriale în mediile românești din afara granițelor și prin intermediul comunităților de români din diaspora.

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

Biroul este deja funcțional.

– Care sunt costurile proiectului și cum crezi că pot fi acoperite?

Sprijinul administrației și al societății civile, în egală măsură, sunt esențiale. Voluntariatul este, de asemenea, important.

Intră în dialog cu Mirabela Miron
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.