Mihai-Cristian Radu: Reglementarea programului pentru școlile de șoferi & poligon de antrenament

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Reglementarea orarului și a traseelor de circulație pentru mașinile de instructaj auto. Este mai mult decât evident că în orele de vârf de circulație, mai ales dimineața, când toată lumea se grăbește către serviciu sau către școli pentru a lăsa copiii, traficul este mult îngreunat de circulația mașinilor- școală. Cel puțin cartierele Dacia și Alexandru cel Bun devin uriașe poligoane auto. Cred că o reglementare strictă a orelor în care pot să-și desfășoare activitatea instructorii auto și construirea unui nou poligon auto ar reduce mult traficul și timpul de așteptare.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Pentru că este unul din cele mai poluate orașe ale țării și pentru că circulația în orele de vârf este haotică și greoaie.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

De rezolvarea acestei probleme ar beneficia toți participanții la trafic, în primul rând, dar și ceilalți locuitori ai orașului. Prin construirea unui poligon auto modern, în care școlile care-l folosesc plătesc, s-ar aduce un venit suplimentar bugetului primăriei Iași.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

Prima etapă implică reglementarea prin hotărâre de Consiliu a orelor și străzilor în care pot circula mașinile școală. A doua etapă vizează construirea de către primăria Iași a unui poligon auto modern de o suprafață considerabilă, în care cei ce învață șofatul să efectueze primele ore de conducere auto.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Prima etapă este rezolvabila într-un timp relativ scurt, a doua cred că va dura cel puțin 12 luni.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Proiectul are nevoie în primul rând de implicarea autorităților locale împreună cu principalele școli de instructaj auto din oraș.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Nu.

Intră în dialog cu Mihai-Cristian Radu
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.