Victor Bulat: Benzi dedicate, sensuri giratorii, piste pentru bicicliști

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Unde este posibil, pe bulevardele mari, autobuzele și taxiurile să utilizeze în comun banda cu linia de tramvai. Crearea de benzi de circulație doar pentru autobuze și bicicliști ar sugruma și mai mult traficul.

Pentru încurajarea utilizării bicicletelor ar trebui rectificate greșelile de execuție ale actualelor piste de biciclete (stâlpi, copaci, chioșcuri pe pistele de biciclete, lățimea pistelor de biciclete, poziționarea corectă a rampelor de coborâre/urcare de pe trotuar pe carosabil în intersecții).

Pentru fluidizarea traficului trebuie adoptată o lege care să permită motocicliștilor să depășească coloana de vehicule la semafor (lane spliting).

Unde este posibil trebuie să aibă loc înlocuirea semafoarelor cu sensuri giratorii.

Pietonii trebuie sensibilizați și educați în legătură cu traversarea pe trecerea de pietoni.

Poliția ar trebui să fie activă în aplicarea contravențiilor mai puțin flagrante, iar nu doar campanii de suspendat permise.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Utilizatorii mijloacelor de transport în comun, bicicliștii, motocicliștii, șoferii participanți la trafic.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de implementare.

Depinde de fiecare proiect în parte. Au fost prezentate mai multe proiecte distincte cu același scop final.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

În primul rând, să existe colaborare și dorința de aplicare, fără piedici birocratice sau demersuri care să vizeze beneficii personale.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Nu.

Intră în dialog cu Victor Bulat
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.