Marta Enache: benzi destinate, regulament de circulație, stații de închiriere a bicicletelor

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

La orele de vârf și unde traficul este cel mai intens ar trebui realizat un acces pe un singur sens alternativ, la fiecare 10-15 minute. Mai trebuie și un drum special făcut/colorat/delimitat, cu acces restricționat, doar pentru autobuze.
Mai multe stații de rent-a-bike pentru toți ieșenii, nu doar pentru studenți. Părinții să nu mai aibă voie să-și lase copii în față porții școlii în fiecare zi, întrucât se creează coloane foarte lungi pe lângă școli.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Consider că ar ajuta fluidizarea traficului urban.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Adulții, batrânii și copii.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

Prima idee poate fi realizată prin agenți de circulație și reclame prin autobuze. După/între timp se pot delimita drumurile speciale pentru autobuze.
Un start-up se poate ocupa de stațiile rent-a-bike, care permite ca biciclete să fie luate dintr-un punct și lăsate în altul, unde se află o stație.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Un an destinat implementării ar fi suficient.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Să se ofere finanțare, să se realizeze echipe și să se facă reclamă.

– Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Nu

Intră în dialog cu Marta Enache
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.