Eugen Harasim: zone dedicate pentru ciclism, skateboard, role

Crearea unor zone în oraș , unde copiii să poată să meargă măcar o dată pe săptămâna cu bicicletă, role, skateboard, direct pe șosea, pe o distanță de minim 500 m. Asta presupune închiderea șoselelor în zonele respective și suplimentarea autobuzelor în ziua respectivă.

Deprinderile copiilor de a face mișcare va face că aceștia să nu fie în viitor dependenți de mașini și vom avea o populație mai sănătoasă. Apoi, ieșenii care nu pot folosi mașina duminica, deoarece nu ar putea merge cu ea din cauza că zonă este închisă, ar apela la transportul public. Acest lucru i-ar face să se obișnuiască cu ideea și să folosească transportul public și în celelalte zile din săptămână. Astfel, traficul ieșean va fi îmbunătățit, aerul va fi mai curat, oameni, mai sănătoși și vor exista mai mulți bicicliști.

Toți copiii din Iași, dar și părinții lor.

Trebuie făcute studii de fezabilitate care să integreze și un chestionar pentru consultarea comunității. Trebuie întrebați părinții, din ușă în ușă, la fiecare apartament, câți copii au și dacă sunt de acord ca duminica să se închidă o stradă din apropiere.

Studiul durează în jur de 2 luni.

Primăria face studiul, atragând în proiect și asociații sportive care să lucreze cu copiii. Poliția închide străzile și supraveghează să nu intre nimeni pe porțiunile demarcate.

Primăria, Asociațiile de Proprietari, Asociații Sportive, Directori de școli, poliția rutieră, locală.

Intră în dialog cu Eugen Harasim