Casian Mitu: reorganizarea intersecțiilor

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Analiza traficului în intersecțiile care îngreunează circulația și reorganizarea acestora.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Pentru rapiditate și trafic fluent, fără ambuteiaje.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Toți ieșenii vor beneficia: șoferi, pietoni, bicicliști.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

De exemplu, în Tudor Vladimirescu poate fi lărgit bulevardul, dinspre Bucșinescu, să fie dedicată o bandă de selecție pentru Iulius Mall, și, în același timp, linia de tramvai să fie lărgită pentru a nu afecta banda spre mall.

Refugiile, la rândul lor, trebuie refăcute – adică să fie mai late, mai lungi și mai sigure.

Intersecția Anastasie Panu cu Elena Doamna ar trebui reamenajată prin introducerea unui sens giratoriu. Loc este destul, trebuie doar gândit și proiectat.

Pe bulevardul Independenței și în Păcurari ar trebui să existe o bandă specială pentru autobuze.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Cel mai important ar fi ca oamenii din grupul comun de lucru (autorități și cetățeni) să facă treabă de calitate, durabilă și să se miște repede. Se poate atunci când se dorește.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Încă nu am, dar mi-ar plăcea.

Intră în dialog cu Casian Mitu
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.