Ștefan Alexandru: trenuri urbane

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Pe termen mediu și lung trebuie luată serios în considerare înființarea unui sistem asemănător S-Bahn-ului, prin utilizarea șinelor CFR dezafectate. Se poate crea un traseu pe ruta Podul Iloaiei – Lețcani – Gara de Nord – Nicolina – Socola – Tomești, dar și Socola – Ciurea.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Ar fi o modalitate foarte, foarte rapidă de transport prin oraș. Deja există persoane care se urcă în Nicolina și coboară la Gară sau viceversa. Ar fi cea mai buna alternativă și pentru cei care locuiesc în localitățile învecinate, dar lucrează/învață în Iași. Nu ar fi nevoie de prea multe garnituri de trenuri.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Locuitorii Iașului și cei din localitățile învecinate.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Analiza posibilității de-a implementa un asemenea proiect
2. Parteneriat cu CFR
3. Reabilitarea liniilor și achiziționarea trenurilor.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Proiectul este pentru viitor. Poate în 10-15 ani.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Investițiile nu sunt chiar mici.

– Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Parteneriat CFR-PMI.

Intră în dialog cu Ștefan Alexandru
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.