Ștefan Alexandru: transport public în zona metropolitană

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Extinderea transportului public în Zona Metropolitană Iași și crearea de noi trasee, în parteneriat cu primăriile respective (Ciurea, Miroslava, Tomești, Aroneanu, Breazu, Valea Lupului, Holboca, Vișani etc.).

• Autobuzele care vor fi retrase odată cu venirea celor noi, dar care sunt în stare tehnică bună, pot fi redirecționate către localitățile limitrofe.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

O parte din rezidenții acestor comune limitrofe ar renunța la mașina personală, traficul auto s-ar reduce la orele de vârf înspre și dinspre intrările în oraș, iar poluarea ar scădea considerabil.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Populația din zona metropolitană.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Analiza posibilităților de-a deschide noi trasee pentru localitățile limitrofe
2. Selectarea parcului auto disponibil
3. Amenajarea stațiilor și asigurarea condițiilor necesare.

– Estimează cât crezi că ar dura fiecare etapă de la punctul anterior.

Un proiect care vizează întreaga zonă metropolitană ar putea fi implementat într-un interval de 2, 3 ani.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Este nevoie de parteneriat între Primăria Iași și primăriile localităților limitrofe, precum și de fonduri din partea tuturor părților implicate.

– Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Primăria Iași, Compania de Transport Public și primăriile localităților limitrofe (instituții implicate).

Intră în dialog cu Ștefan Alexandru
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.