Adrian Farcaș: rețele pentru închiriat biciclete

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Implementarea unei rețele pentru închiriat biciclete

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

Pentru descongestionerea traficului urban.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

10.000 de oameni, în special tineri, dar nu numai.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Achiziția de biciclete
2. Înființarea stațiilor de biciclete
3. Desemnarea unei firme care să administreze activitatea

Fiecare etapă ar putea să dureze 30-60 zile, astfel că în jumătate de an, ar putea fi implementat întregul proiect.

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Autoritățile ar trebui să elaboreze proiectul pentru obținerea finanțării din fonduri europene, să pună la dispoziție terenul pentru stații, să găsească o firmă care să administreze activitatea.

Concret, bicicletele se deblochează cu cardul nominal, iar când ai ajuns în statia de destinație, se blochează din nou. O firmă transportă bicicletele din locurile unde sunt prea multe, în cele în care este nevoie de ele. O aplicație gestioneză numărul de folosiri. Se poate fixa un tarif, dar accesul poate fi și gratuit, prin finanțări (timbrul de mediu).

Intră în dialog cu Adrian Farcaș
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.