Tineret

Tinerii sunt motoarele orașelor, care le mențin în schimbare și nu le permit să se scufunde economic și cultural. Un oraș care nu-și pierde tinerii este un centru urban care-și menține prospețimea, modernitatea și atractivitatea.

Vezi propunerile

Intră în joc!
6 mai, ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenților: „Tinerii Modelează Iașul”!

Duminică, 6 mai, ne întâlnim la ora 14.00, la dezbaterea „Tinerii Modelează Iașul”. În zi de FEstudIS, la Casa de Cultură a Studenților, Iași, trei proiecte de Tineret ne propun să ne coagulăm în jurul lor și să le punem pe roate!

  • Connector.

    Autorii prezintă proiectele, publicul face brainstorming

    Sesiunea de pitch-uri evoluează într-un world-cafe: participanții vin la masa autorilor de proiecte să vorbească pe îndelete despre: un mediu de lucru receptiv la aspirațiile tinerilor (proiect inițiat de Raluca Iordăchianu), self-learning (proiect inițiat de Cătălin Ungureanu) și comportamente creative și verzi (proiect inițiat de Mădălina Iordache).

  • Connector.

    Cristian Neagoe, co-fondator Street Delivery România, inspiră sala și moderează discuțiile

    Se anunță o dezbatere cu artificii.

  • Connector.

    Trei consilieri locali adoptă simbolic proiectele

    Răzvan Timofciuc (PNL), Bogdan Crucianu (PSD) și Tudor Dornean (PNL) și-au asumat ca-n mandatul lor să susțină proiecte de tineret.

  • Connector.

    Proiectele intră în implementare cu ajutorul ieșenilor care hotărăsc să contribuie și să facă din nevoile și aspirațiile tinerilor, o prioritate.


Vezi aici agenda completă a evenimentului și oprește-ți loc la dezbatere!


Află mai multe despre cele trei proiecte care coagulează Iașul în jurul aspirațiilor tinerilor!

  • Connector.

    CERTIFICATE „PRIETENUL TINERILOR” PENTRU COMPANIILE DIN IAȘI

    Tinerii elaborează un set de indicatori în baza cărora companiile din Iași primesc „certificate” care indică în ce măsură oferă tinerilor un climat potrivit cu nevoile lor. Află mai multe.

  • Connector.

    APLICAȚIE PENTRU EDUCAȚIE – CLASE DIGITALE ȘI SELF-LEARNING

    O aplicație gratuită gen Khan Academy și Duolingo, dar în limba română, ce își propune să devină o soluție educațională completă, care să acopere toate disciplinele de învățământ și toți anii de studiu ai elevilor (I – XII). Află mai multe.

  • Connector.

    GREEN IMPACT

    Ecologizarea devine o componentă nu doar importantă, ci și “cool” din viața tinerilor. Green Impact este destinat liceenilor ieșeni din clasele 9-11. Află mai multe.

Vino duminică, 6 mai, la Casa de Cultură a Studenților. Tinerii Modelează Iașul începe la ora 14.00!

Vezi aici agenda completă a evenimentului și oprește-ți loc la dezbatere!


Creează un mediu atractiv pentru tineri:


În luna mai, proiectele de Tineret sunt puse în practică de comunitatea locală. Inclusiv cu sprijinul mediului privat.

1.

Mai întâi, ieșenii se gândesc la soluții care îmbogățesc viața tinerilor. Pornesc de la ce-i doare cel mai tare, când vor să se simtă tineri în Iași. Schițează un plan de acțiune vindecător și fac publică ideea lor.

2.

Apoi, inițiatorii soluțiilor se întâlnesc într-o dezbatere publică cu aleșii lor și alți ieșeni. Prezintă ideile și discutăm despre cum pot fi implementate cu sprijinul administrației locale. Reprezentanții invitați adoptă una sau mai multe propuneri.

3.

Începe procesul de lucru
colaborativ. Alți ieșeni se alătură inițiatorilor și aleșilor care au adoptat o propunere. Se formează grupuri de lucru deschise, în care poate oricine să intre. Soluțiile adoptate sunt implementate transparent, prin contribuțiile tuturor – în timp, talent, aptitudini și alte resurse.

 

Aleșii locali lucrează cot la cot cu ieșenii și înlesnesc implementarea.
• Noi facilităm comunicarea în grupurile de lucru și moderăm procesul până la capăt, ca ideile și activitățile să curgă fără bariere.
•Soluția implementată este opera colaborativă a ieșenilor care fac din Iași, orașul în care se întâmplă exact ceea ce-și doresc cetățenii să se întâmple.
• Alți ieșeni sunt inspirați de precedent. Iașul devine un puzzle în care piesele sunt create colaborativ, de ieșeni.