Oraș prietenos cu familiile

Orașele sănătoase se oferă locuitorilor prin spații deschise, activități stradale și securitate publică. Oamenii le aleg să trăiască în ele pe termen lung. Sunt cele mai puternice baterii de capital uman.

Îmbogățește viața de familie, în Iași:


În luna iunie, 2018, ieșenii și aleșii lor vin la aceeași masă, ca să facă din oraș, un spațiu primitor pentru familii.

1.

Mai întâi, ieșenii se gândesc la soluții care fac viața de familie, mai bogată și mai sigură, în oraș. Pornesc de la ce-i doare cel mai tare, când se gândesc la cum decurge viața lor după căsătorie sau când devin părinți. Schițează un plan de acțiune vindecător și fac publică ideea lor.

2.

Apoi, inițiatorii soluțiilor se întâlnesc într-o dezbatere publică cu aleșii lor și alți ieșeni. Prezintă ideile și discutăm despre cum pot fi implementate cu sprijinul administrației locale. Reprezentanții invitați adoptă una sau mai multe propuneri.

3.

Începe procesul de lucru
colaborativ. Alți ieșeni se alătură inițiatorilor și aleșilor care au adoptat o propunere. Se formează grupuri de lucru deschise, în care poate oricine să intre. Soluțiile adoptate sunt implementate transparent, prin contribuțiile tuturor – în timp, talent, aptitudini și alte resurse.

 

Aleșii locali lucrează cot la cot cu ieșenii și înlesnesc implementarea.
• Noi facilităm comunicarea în grupurile de lucru și moderăm procesul până la capăt, ca ideile și activitățile să curgă fără bariere.
•Soluția implementată este opera colaborativă a ieșenilor care fac din Iași, orașul în care se întâmplă exact ceea ce-și doresc cetățenii să se întâmple.
• Alți ieșeni sunt inspirați de precedent. Iașul devine un puzzle în care piesele sunt create colaborativ, de ieșeni.

Intră în joc!
Contribuie la fondul de soluții pentru un oraș prietenos cu familiile!Propune o soluție și implementeaz-o colaborativ, cu ajutorul aleșilor tăi. Noi facilităm procesul prin care în Iași, se întâmplă exact ceea ce ce vrei tu să se întâmple!

Gândește-te la ce te doare cel mai tare după ce te căsătorești sau când devii părinte. Ține cont de câteva jaloane care să-ți ghideze exercițiul de gândire.

Gândește-te la o idee sau o soluție care:

• vine în întâmpinarea nevoilor și-a aspirațiilor, pentru cât mai mulți oameni;
• poate fi implementată în aproximativ 6 luni;
• nu presupune schimbări bugetare majore pentru administrația locală.

*Ideile bune pot să nu se încadreze în nici un tipar. Dacă jaloanele mai mult te încurcă, în loc să te ajute, nu le lua în considerare.