Antreprenoriat

Antreprenoriatul este liantul care ne face să rămânem în oraș. Oamenii caută locuri prielnice în care să trăiască și să muncească. Dintr-un oraș prietenos cu antreprenorii, nu ai de ce să pleci: găsești acasă climatul în care să prosperi și să acumulezi experiențe de viață.

Vezi propunerile înscrise de ieșeni

Creează un mediu sănătos pentru antreprenori

Pe 23 februarie, 2018, inaugurăm podul între ieșeni și reprezentanți, ca Iașul antreprenorial să poarte amprenta cetățenilor.

1.

Mai întâi, ieșenii se gândesc la soluții care îmbunătățesc mediul antreprenorial în Iași. Pornesc de la ce-i doare cel mai tare, în oraș, când se gândesc să-și deschidă sau să-și dezvolte afacerea lor. Schițează un plan de acțiune vindecător și fac publică ideea lor.

2.

Apoi, inițiatorii soluțiilor se întâlnesc într-o dezbatere publică cu aleșii lor și alți ieșeni. Prezintă ideile și discutăm despre cum pot fi implementate cu sprijinul administrației locale. Reprezentanții invitați adoptă una sau mai multe propuneri.

3.

Începe procesul de lucru
colaborativ. Alți ieșeni se alătură inițiatorilor și aleșilor care au adoptat o propunere. Se formează grupuri de lucru deschise, în care poate oricine să intre. Soluțiile adoptate sunt implementate transparent, prin contribuțiile tuturor – în timp, talent, aptitudini și alte resurse.

 

Aleșii locali lucrează cot la cot cu ieșenii și înlesnesc implementarea.
• Noi facilităm comunicarea în grupurile de lucru și moderăm procesul până la capăt, ca ideile și activitățile să curgă fără bariere.
•Soluția implementată este opera colaborativă a ieșenilor care fac din Iași, orașul în care se întâmplă exact ceea ce-și doresc cetățenii să se întâmple.
• Alți ieșeni sunt inspirați de precedent. Iașul devine un puzzle în care piesele sunt create colaborativ, de ieșeni.


Intră în joc și vino la dezbatere pe 23 februarie!
Contribuie la implementarea soluțiilor propuse de ieșeni pentru Antreprenoriat!Vino vineri, 23 februarie, la dezbaterea „Antreprenoriat Sănătos în Iași”. Începem la ora 17.00, la Camera de Comerț și Industrie Iași.

Aducem în dezbatere 3 proiecte propuse de ieșeni pentru un sistem antreprenorial mai sustenabil în oraș. 3 consilieri locali le adoptă principial. Se formează primele nuclee de grupuri cetățenești care rafinează ideile. După eveniment, inițiatorii și consilierii adoptivi pun proiectele pe roate cu sprijinul comunității ieșene și al administrației locale.

Vino la dezbatere, să fii printre primii ieșeni care generează colaborativ un Iași antreprenorial mai flexibil și mai sustenabil.

Completează formularul de participare.

Propunerile ieșenilor care intră în dezbatere:

Consilieri Adoptivi:

Ciprian-Manuel Bostan(PNL)
Violeta Găburici(PMP)
Daniela-Iuliana Tăutu
(PSD)

Deschid Dezbaterea:

Dan Schipor: moderator -reprezentant al mediului de afaceri cu peste 20 de ani de experiență în Managementul vânzărilor și Management strategic
Paul Butnariu: invitat special și gazdă -Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași
Jose Muñoz: invitat special -președinte și fondator al Pangea Strategy Group (Chicago, U.S.), expert în strategii prin care comunitățile și organizațiile își pot maximiza impactul social

Orice ieșean este invitat la dezbatere, ca să afle mai multe despre proiectele inițiate de ieșeni pentru Iași. Vino să vorbești cu inițiatorii și aleșii tăi și fii un agent activ al schimbării intrând într-un grup de lucru, chiar din primul moment. Cele trei proiecte de îmbunătățire a sistemului antreprenorial vor fi rafinate și implementate direct de ieșeni, cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale, ca Iașul să devină orașul creat direct de locuitorii săi.

Vezi aici agenda evenimentului.

Dezbaterea „Antreprenoriat Sănătos în Iași” are loc vineri, 23 februarie, începând cu ora 17.00, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Iași ( B-dul Carol I Nr. 27, Dealul Copou).

Spune-ne să-ți oprim loc, completând formularul de înscriere.


Evenimentul „Antreprenoriat Sănătos în Iași” este susținut de Camera de Comerț și Industrie Iași.