Pe 6 iulie, fii alături de 6 „gospodari urbani”: Cetățenii dau viață spațiului public – la FiX

Pe 6 iulie, 6 gospodari urbani te cheamă alături de ei, ca să schimbați fața Iașului împreună.

Îți propun 6 planuri de acțiune care dau viață spațiilor publice din oraș.

Vineri, 6 iulie, la ora 17.00, vino la Hala FiX, să afli cum poți câștiga Iașul pentru tine și prietenii tăi. Îi ascultăm pe cei 6 gospodari urbani, facem brainstorming alături de ei și pornim la drum, către un Iași pentru oameni co-creat de chiar oamenii săi.

Cele șase proiecte fost selectate împreună cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Iași. 6 consilieri locali le vor adopta, sprijinind ieșenii care vor intra în grupurile de inițiativă, să le implementeze colaborativ, în comunitate.

Oprește-ți loc completând formularul de participare.

2 panel-uri

Iași – un oraș prietenos pentru copii

ANCA GHERASIM: STRĂZI PE CARE ZBURDĂ COPIII
Vezi propunerea

ALEXANDRU SESCIOREANU: PARCURI DE (EDUCAȚIE PRIN) JOACĂ ÎN IAȘI
Vezi propunerea

LUCIAN CIOBANU: SPAȚII DE JOACĂ CU IARBĂ ȘI COPACI
Vezi propunerea


Cartiere Sociabile

COSMIN-MIRCEA ATANASIE: REVITALIZAREA PARCULUI „OCTAV BĂNCILĂ”, DE LÂNGĂ PASARELĂ
Vezi propunerea

LAURA FRENȚESCU-TORDAI: TRANSFORMĂM IAȘUL ÎNTR-O GRĂDINĂ URBANĂ
Vezi propunerea

LAURA CHIHAIA: IEȘENI ATAȘAȚI DE CARTIERELE ÎN CARE TRĂIESC -BUNĂSTARE ÎN CARTIER
Vezi propunerea


Vino să faci parte din inițiativele cetățenești care câștigă străzile și cartierele Iașului, pentru oameni!

Orașul pe care-ți pui amprenta îți aparține, așa că oprește-ți loc și vino să fii co-creatorul unui Iași care să-ți bucure sufletul și să te împrietenească cu oamenii lui! Vom încheia seara cu o petrecere cetățenească!

6 consilieri locali vor deveni „consilieri adoptivi” pentru proiectele gospodarilor urbani

Paul Boisteanu (PSD), membru în Comisia de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Consiliului Local Iași, este decanul Facultății de Zootehnie de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi


Alexandru Cotofan (PNL) anunța, la începutul mandatului, că va urmări, în special, să diminueze migrația forței de muncă. Un studiu al Băncii Mondiale despre „Orașele magnet” arăta că majoritatea românilor care aleg să se mute în alt oraș din țară, o fac, în primul rând, pentru calitatea vieții. Un Iași mai verde, cu spații publice mai animate, înseamnă multe „grade” în plus pentru calitatea vieții urbane și, implicit, reținerea și atragerea forței de muncă.


Vlad Ghizdovăț (PNL) și-a propus, printre altele, la începutul mandatului, să susțină transparentizarea și eficientizarea administrației locale. O experiență de lucru alături de ieșeni poate fi calea directă de-a identifica blocajele și soluțiile – cel puțin, pentru inițiativele de revitalizare urbană care pornesc de la cetățeni.


Lucian Jugrin (PNL) își asuma la începutul mandatului să contribuie la modernizarea arterelor din cartierele orașului și la îmbunătățirea comunicării dintre cetățeni și administrație.


Vasile Sandu (PSD) și-a asumat ca pe parcursul mandatului să se concentreze asupra modernizării transportului public în oraș și să contribuie la proiectele care extind spațiile verzi și normalizează respectul activ pentru natură.


Iordan Vintilă (ALDE) își propunea la începutul mandatului, ca, în calitate de consilier local, să susțină proiectele dorite de ieșeni.


Vino să faci parte din inițiativele cetățenești care câștigă străzile și cartierele Iașului, pentru oameni!

Orașul pe care-ți pui amprenta îți aparține, așa că oprește-ți loc și vino să fii co-creatorul unui Iași care să-ți bucure sufletul și să te împrietenească cu oamenii lui! Vom încheia seara cu o petrecere cetățenească!

Vino să asculți, să faci brainstorming alături de autorii proiectelor și să legi prietenii. Un oraș este opera colectivă a locuitorilor săi. Un co-creator în plus înseamnă un oraș mai incluziv, care-ți seamănă mai bine.

Hala FiX este este locul simbolic, din care încep vineri, 6 aventuri cetățenești. Anul trecut, pe vremea asta, era o fostă hală a fabricii MoldoMobila. O mână de artiști și-a petrecut iarna ridicând în frig, cu mâna lor, pereți ignifugi și punând pe picioare un loc în care arta independentă să fie acasă în Iași.

Este singurul loc de felul acesta din Modova și a crescut prin implicarea ieșenilor care s-au alăturat echipei FiX. Acum, spațiul te lasă cu „wou” pe buze și are nevoie în continuare de comunitate, ca să devină primul centru de teatru independent din țară, creat „independent”, adică prin implicare cetățenească!

Vom încheia seara cu o petrecere cetățenească, legând prietenii de bun augur.

Oprește-ți loc completând formularul de înscriere.

Vezi programul complet AICI.


Dezbaterea „Cetățenii dau viață spațiului public” este ultimul eveniment din programul „Cetățenii Conduc – Ai puterea chiar dacă nu ești politician”, prin care ieșenii inițiază proiecte cu impact public, cu sprijinul comunității, al aleșilor locali și al administrației municipale.

Vino vineri, pe 6 iulie, la ora 17.00, la Hala FiX, să te alături gospodarilor urbani.


Hala FiX: Strada Bucium 34, Iași
Ne vedem vineri, 6 iulie, la FiX, începând cu ora 17.00. Rămânem și după dezbatere, la petrecere, cât ne ține voia bună.


Vezi aici cum funcționează „Cetățenii Conduc” și de ce e important să te alături gospodarilor urbani.