Anca Gherasim: Străzi pe care zburdă copiii

– Cum vrei să faci din Iași, un oraș pentru oameni?

Aș vrea sa creăm un program Playing Out, dupa modelul britanic prin care străzi secundare sunt închise traficului auto pentru câteva ore și copiii din cartier se pot juca afara în siguranță.
.

– De ce crezi că Iașul are nevoie de așa ceva?

Fac parte din generația ce se juca cu orele în fața blocului, ce alerga pe straduțele din jur cu gașca formată din toți copiii de la scările vecine, cu trotinete, biciclete. Astăzi, în fața scărilor de bloc te strecori printre mașinile parcate, mai mult sau mai puțin legal, îți duci copilul la activități în părculețul cu scrâncioburi, dacă e foarte mic, sau în parcul Copou la puțină mișcare. Totuși, cu tot progresul ce a însoțit acești zeci de ani, unele lucruri trebuie să rămână. Copiii au dreptul să se joace afară în siguranță, să socializeze în cartierul lor.

– Cam câți oameni ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

Copiii din cartierele aglomerate ale Iașului.

– Cum poate fi implementată soluția?

Cu sprijinul Consiliului Local și al Comisiei pentru Circulație.

– În cât timp ar putea fi implementată soluția?

6 luni

– Calculează un buget estimativ pentru implementarea proiectului.

1000 euro.

– Care-s nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

Este un mod low-cost pentru a da posibilitatea copiilor să se joace afară în siguranță.

Intră în dialog cu Anca Gherasim
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.

Află mai multe despre „Cetățenii dau viață spațiului public” și intră în jocul revitalizării urbane care pornește de la cetățeni.