Fă viața antreprenorilor din Iași mai ușoară!

Propune o soluție care să revitalizeze mediul antreprenorial și dezvolt-o cu sprijinul comunității și-al administrației locale!

Zilele trecute, unul dintre cei mai mari investitori din lume a anunțat că va retrage sprijinul companiilor care urmăresc doar profitul propriu. „Societatea cere actorilor economici să servească unui scop social. Ca să prospere de-a lungul timpului, fiecare companie trebuie nu doar să genereze profit, dar și să arate în ce fel contribuie la dezvoltarea socială”, scrie Laurence D. Fink de la BlackRock, într-o scrisoare transmisă redacției New York Times.

Mai mulți lideri din mediul privat au ales să-și spună cuvântul în probleme legate de imigrație, de discriminare sau să apere Drepturile Omului, mai notează Fink. Cere ca astfel de comportamente să se generalizeze și să fie planificate cu aceeași responsabilitate ca și cele destinate creșterii financiare.

Investitorul vorbește despre un nou prag de putere și responsabilitate socială pe care actorii din mediul de afaceri îl ating când acționează alături de societatea civilă și de agenții schimbării din zona administrativă, ca să creeze în jurul lor o comunitate mai sănătoasă.

Dă forță antreprenoriatului local!

Propune o soluție pe care vrei s-o dezvolți cu sprijinul comunității și-al administrației locale, ca să faci mai ușoară viața antreprenorilor din Iași!

Pe 23 februarie a.c., la evenimentul „Antreprenoriat sănătos în Iași”, aducem în dezbatere publică 3 soluții propuse de ieșeni ca să facă din oraș un mediu în care antreprenorii se dezvoltă mai repede și mai sustenabil. 3 consilieri locali sunt invitați să participe la dezbatere, să înțeleagă și să adopte propunerile. După eveniment, inițiatorii și consilierii adoptivi deschid grupuri de lucru în care orice ieșean este bine venit ca să contribuie la implementarea proiectelor cu puțin din timpul, cunoașterea și resursele sale.

Gândește-te la un plan care să învioreze dinamica antreprenorială și să aducă lângă tine comunitatea și administrația locală, pentru mai-binele tuturor. Poate fi o soluție care:

  • Connector.

    Fluidizează și eficientizează comunicarea între oamenii de afaceri și administrația locală

  • Connector.

    Sporește claritatea și predictibilitatea proceselor administrative care marchează deschiderea sau funcționarea unei afaceri

  • Connector.

    Simplifică și debirocratizează relația cu instituțiile și autoritățile locale

  • Connector.

    Transferă abordări, stiluri de gândire și bune practici din mediul privat, în procesele de administrare a orașului

  • Connector.

    Valorifică spațiul public prin proiecte care servesc întregii comunități antreprenoriale

  • Connector.

    Documentează nevoile și strategiile actorilor economici ieșeni

Contribuie la bazinul de soluții din care vor fi selectate cele 3 idei care vor intra în dezbaterea publică „Antreprenoriat sănătos în Iași”. Înregistrează până pe 7 februarie a.c. propunerea pe care vrei s-o implementezi colaborativ, împreună cu ieșenii și administrația locală, ca să faci mai simplă și mai rodnică viața antreprenorilor din oraș.


Schițează un plan care:

  • Connector.

    Să vină în sprijinul comunității de antreprenori

  • Connector.

    Să aibă un orizont de implementare de aproximativ 6 luni (după 6 luni proiectul ar trebui să devină „de neîntors din drum”)

Trimite propunerea ta până pe 7 februarie a.c. și modelează Iașul antreprenorial, alături de comunitate și de administrația locală!

Vezi aici cum funcționează „Cetățenii Conduc”.


Evenimentul „Antreprenoriat sănătos în Iași” este sprijinit de Camera de Comerț și Industrie Iași, care îl va găzdui vineri, 23 februarie a.c., începând cu ora 17,00.